spot_img

Izenačitev vseh krajevnih skupnosti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Župan občine Pesnica, Gregor Žmak je v kandidaturi na lokalnih volitvah leta 2018 med željami mandata izpostavil, da bi vse štiri krajevne skupnosti v občini postale razvojno izenačene. V preteklosti je krajevna skupnost Pernica odstopala po razvitosti, najmanj pa sta bili razviti krajevni skupnosti Jarenina in Pesnica. In sodeč po videnem in  odzivu občanov se zastavljeni cilji dobro uresničujejo.

V občini Pesnica vse krajevne skupnosti v zadnjih letih dobivajo novo podobo. Dela se bodo nadaljevala tudi v letošnjem letu in tako občankam in občanom ponudila še več možnosti za prijetno bivanje v občini in s tem postaja občina bistveno bolj zaželjena za priseljevanje. V krajevni skupnosti Jarenina so tako že uredili sam center vasi.

V Jakobskem dolu so v preteklem letu uredili novo streho na šoli, v načrtu pa imajo tudi nove šolske prostore. Najprej ureditev nove računalniške učilnice ter skupnega prostora za učitelje.

Že v preteklem letu so se v občini Pesnica lotili urejanja športnih površin, ki so namenjen aktivnemu preživljanju prostega časa občanov. In tudi krajani Jakoba so si zaželeli, da bi v krajevni skupnosti imeli športni in motorični park.

Ob nastopu županskega kandidata je pesniški župan izpostavil, da je njegova največja želja, da bi bile vse štiri krajevne skupnosti v občini izenačene. Tako se bodo dela nadaljevala tudi v krajevni skupnosti Pernica, kjer bo osrednji del naselja letos dobil novo podobo. Center bodo na novo preplastili, dogradili bodo nove pločnike ter ustrezno odvodnjavanje.

V vrtcu Pernica so v preteklem letu zamenjali staro in nevarno ograjo ter tako poskrbeli za večjo varnost otrok. Hkrati pa so prostore vrtca tudi sanirali, saj so v preteklosti imeli težave z zamakanjem vode. Obnove pa je bila deležna tudi osnovna šola Pernica, kjer so v preteklem letu obnovili fasado.

Občina Pesnica tako na vsakem koraku dobiva novo podobo. Načrtov in idej pa je še veliko, zato pesniški župan Gregor Žmak načrtuje kandidaturo za nov županski mandat na letošnjih lokalnih volitvah. Po njegovih besedah je podpora občanov na terenu izjemno visoka, hkrati pa močna želja po tem, da bo Pesnica ena najbolj razvitih in prijaznih občin.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img