Investicijsko naravnan proračun 2024

Med ključnimi prioritetami lendavske občine so načrtovane investicije v osnovno infrastrukturo, kot so ceste, vodovod, kanalizacija ter energetska infrastruktura. Občina si prizadeva izboljšati prometno povezljivost in zagotoviti stabilno in trajnostno oskrbo s pitno vodo.

Pomemben del proračuna je namenjen tudi mehkim vsebinam, ki vključujejo izobraževanje, kulturo, šport in socialno varstvo. Občina namerava okrepiti lokalne izobraževalne ustanove, podpreti kulturne prireditve in razvoj športa ter zagotoviti socialno pomoč najbolj ogroženim skupinam prebivalstva.

Na področju cest bo občina Lendava namenila znaten del proračuna za izvedbo projektov, ki bodo izboljšali prometno infrastrukturo in povečali varnost na cestah. Načrtujejo obnovo in širitev ključnih cestnih odsekov ter izgradnjo kolesarskih stez, kar bo spodbudilo trajnostno mobilnost v občini.

Občina Lendava izraža željo po večji proaktivnosti s strani državnih organov in ministrstev pri zapiranju finančnih konstrukcij projektov. Razumevanje pomembnosti učinkovitega sodelovanja med lokalnimi in nacionalnimi organi je namreč ključno za uspešno izvedbo načrtovanih investicij

Proračun za leto 2024 pod črto odraža vizijo Občine o trajnostnem in celovitem razvoju ter izboljšanju kakovosti življenja vseh prebivalcev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content