spot_img

Inovativen preboj regije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Ptuju so danes podelili nagrade najbolj inovativnim podjetjem na Štajerskem. V skladu z razpisom za inovacije podravske regije je letos v razpisnem roku prispelo 19 inovacij. Komisija, ki je vse prispele vloge pregledala in ocenila, je podelila 6 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronasta priznanja ter 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti.

Priznanja, ki jih podeljuje Štajerska gospodarska zbornica, so del nacionalnega projekta Priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije in predstavljajo najvišja nacionalna priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij.

Glede na dosežene točke na našem regionalnem izboru, so se v nacionalni izbor uvrstile inovacije: Flyway – Električni vodni skiro, podjetja HighFly, d. o. o., Sunlife Table, MeatQ, IOS in podjetja Ekosen

Med nagrajenci so bili tudi Impol, pa Nova KBM ter kidriški velikan Talum d.d. Slednji so prejeli nagrado za razvoj kondenzatorja za toplotne črpalke za ogrevanje vode pod blagovno znamko HEATRAPLATES.

Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja ŠGZ spodbuja podjetja in samostojne inovatorje pa tudi nevladne organizacije in občine k razvoju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo pa tudi celotna družba nujno potrebujeta za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci.  A nujno je tudi, da avtorstvo inovacij ustrezno zaščitimo.

Tako jim na uradu pomagajo pri prijavi modela oziroma pravic. Navkljub mitu, da gre za drag in zapleten postopek pa temu ni tako.

- Oglas - spot_img

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img