spot_img

Hiša Denk vnovič osvojila kulinarični Olimp

V zadnjem tednu

V Ljubljani so danes tretjič slovesno proslavili izbor restavracij, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo. Od danes naprej ima 10 restavracij v Sloveniji Michelinove zvezdice, kar je tri več kot lansko leto. Dve zvezdici je uspelo obdržati Ani Roš, ostalih devet restavracij pa je prejelo po eno zvezdico.

Po eno Michelinovo zvezdico so obdržale restavracije Atelje z Jorgom Zupanom, Grič z Luko Koširjem, Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem, Dam z Urošem Fakučem in Hiša Denk z Gregorjem Vračkom.

A Michelinovim izbrancem so se letos pridružile tudi restavracija Strelec z Igorjem Jagodicem, Cob, kjer ustvarja Filip Matjaž, in Milka, kjer kulinariko vodi David Žefran. Stari novi nagrajenec Uroš Štefelin, ki si je zvezdico v preteklih letih že prislužil z Vilo Podvin, jo je tokrat na novo prejel z restavracijo Hiša Linhart.

Lani so Michelinovi inšpektorji Hiši Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš ponovno podelili dve zvezdici, po eno zvezdico pa je prejelo šest restavracij s svojimi kuharskimi šefi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel