spot_img

Gradnjo javne kanalizacije finančno zapleta draginja gradbenih materialov

V zadnjem tednu

Občina Duplek ima v teku eno izmed pomembnejših investicij na področju osnovne infrastrukture. Gre za izgradnjo javne kanalizacije v dolžini 8,8 kilometra. V sklopu projekta bo zgrajenih tudi 1.075 metrov nizkonapetostnega. Priključitev na javno kanalizacijsko omrežje pa bo omogočena 892. prebivalcem v 260. gospodinjstvih.

Odvajanje in čiščenje odpadne vode bo tako ustrezno urejeno za skoraj vse – za 99,84% – prebivalcev aglomeracije Zgornji Duplek. Eden največjih infrastrukturnih projektov v Občini Duplek zagotavlja pogoje za čisto in zdravo okolje in s tem tudi višjo kakovost bivanja občanov. Po drugi strani pa gre iz gradbenega vidika za velik zalogaj.

Investicija v višini 2,5 milijona evrov prinaša Občini Duplek izgradnjo manjkajočega dela kanalizacijskega omrežja. Glede na draginjo gradbenih materialov pa bo verjetno potrebno sprejeti tudi kakšen aneks v že lani podpisani pogodbi z izvajalci VGP Dravo Ptuj, NG Pomgradom Komunalo Slovenske gorice.

Fekalna kanalizacija bo v sklopu projekta dograjena na šestih območjih aglomeracije Zg. Duplek. Vsa zbrana odpadna voda iz celotnega obravnavanega območja aglomeracije se priključuje na javno kanalizacijsko omrežje v Zg. Dupleku, prek katerega je odvedena na Centralno čistino napravo Maribor, kjer se očisti. Projekt pa ima tudi, zaradi evropskih sofinancerskih sredstev striktno določen rok izvedbe.

Projekt “Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – Občina Duplek”se sicer izvaja od julija 2021, končan pa bo predvidoma do izteka novembra 2022.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel