Gradnja prizidka zdravstvenega doma bo končana do konca leta

V Lovrencu na Pohorju se bliža zaključek gradnje prizidka k zdravstvenemu domu. Po besedah župana Marka Rakovnika naj bi do konca tega meseca dokončali tudi urejanje okolice, nato pa se bodo lotili pridobivanja uporabnega dovoljenja. Načrtujejo, da bodo nove prostore predali v uporabo najpozneje do junija prihodnje leto.

Novi prizidek vključuje prostore za dve ordinaciji osebnega zdravnika, referenčno pisarno, fizioterapijo, patronažo, pomoč na domu, laboratorij, prostor za odvzem tekočin, skupne prostore ter ustrezno število sanitarij in garderob. Gradnja prizidka je bila nujna zaradi starosti in dotrajanosti obstoječe zdravstvene postaje, ki sega v 60. leta in ne izpolnjuje več sodobnih standardov.

Celotna naložba v prizidek znaša približno 1,25 milijona evrov. Milijon evrov bo zagotovljen iz občinskega proračuna, dodatnih 250.000 evrov pa so pridobili preko razpisa ministrstva za zdravje.

Občina se je letos soočala z obsežnimi posledicami neurja avgusta. Občinska komisija je ocenila škodo v višini približno 2,2 milijona evrov. Kljub temu so že veliko težav odpravili z intervencijskimi deli, preostale plazove in udore pa nameravajo sanirati do konca leta.

- Oglas - spot_img

Več naših oddaj

Skip to content