spot_img

Gospodarski minister na obisku v Halozah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je danes mudil na delovnem obisku v Halozah, kjer je obiskal občini Središče ob Dravi in občino Podlehnik. V slednji so že izpeljali tiste manjše začrtane cilje v sklopu sofinanciranih investicij s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. V Podlehniku pozitivno pozdravljajo ponoven obisk gospodarskega ministra in se tako nadejajo učinkovitega sodelovanja tudi v prihodnje.

Podravsko regijo, natančneje več občin v Halozah je obiskal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Sprva se je srečal z županom Središča od Dravi Jurijem Borkom in poslanko Mojco Žnidarič s katerimi bodo spregovorili o vzpostavitvi Poslovne cone Lipje. Kasneje je obiskal tudi poslovno enoto podjetja Ahac d.o.o.

Osrednji del programa je opravil v občini Podlehnik, katerega je obiskal že v lanskem letu, ko so z lokalnimi odločevalci zastavili smernice gospodarskega razvoja regije. Sedaj so ugotovili, da so večino kratkoročnih ciljev že izpolnili. Eden izmed teh je Medgeneracijski urbani park v občini Podlehnik, katerega izgradnjo je sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo v višini več kot 49.000 evrov. Dotaknili pa so se tudi mobilne polnilne linije Vinarske zadruge Haloze.

Župan Toplak je izpostavil tudi projekt, ki ga delno sofinancira EU iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu ukrepa 19.3, predstavlja inovativen celosten pristop k predstavitvi naravne in kulturne dediščine, ki se aktivno prepleta z rekreacijo in gibanjem v naravi. Minister Počivalšek pa je spomnil na zajetne aktualne razpise za spodbujanje gospodarstva.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img