spot_img

Epidemija omogočila razcvet vrtnarjenja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Med epidemijo covida-19 je vrtnarjenje doživelo pravi razcvet, po priljubljenosti prostočasnih dejavnosti se je znašlo na drugem mestu, takoj za gledanjem televizije. Raziskave so pokazale, da je kar četrtina hobi vrtnarjev začela vrtnariti v tem obdobju, v pomoč pa jim je bila tudi aplikacija Posadi.si, ki so jo razvili v podjetju Proventus.

Ob začetku epidemije so negotove dobave hrane v trgovine mnoge spodbudile k razmišljanju o lastni pridelavi sadja in zelenjave. Poleg tega je vrtnarjenje oblika zunanje rekreacije, pri kateri se lahko ljudje varno družijo in poklepetajo s sosedi. Preživljanje časa na vrtu je bilo mogoče tudi za vse v izolaciji in karanteni, pri opravilih pa je lahko sodelovala cela družina.

V času epidemije je vrtnarila vsa družina: Foto: iStock

Zaradi šolanja in dela na daljavo se je povečalo število ur preživetih za ekrani, tako da je vrtnarjenje predstavljajo tudi koristno analogno in fizično sprostitev za zmanjšanje stresa, so v podjetju zapisali v sporočilu za javnost.

Zaradi večje priljubljenosti vrtnarjenja so ljudje potrebovali tudi informacije za načrtovanje uspešne vrtnarske sezone, kar jim je na enem mestu ponudila aplikacija Posadi.si. Gre za mobilno in spletno aplikacijo, ki ljubiteljskim vrtnarjem nudi dostop do informacij, opomnike za opravila, planer vrta, platformo za izmenjevanje semen, setveni koledar in nasvete za vrtnarje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img