spot_img

Dodaten oddelek vrtca za otroke s posebnimi potrebami

V zadnjem tednu

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka je šola za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Obiskujejo jo otroci in mladostniki iz celotnega območja Spodnjega Podravja, zato je tudi financiranje vezano na spodnjepodravske občine.

Od 1. septembra so v okviru šole začeli z izvajanjem prilagojenega programa predšolske vzgoje. Normativ za oblikovanje takega oddelka je šest otrok. Mesta so se popolnila, tako je nekaj otrok pristalo v čakalni vrsti.

Praksa drugod je, da v primeru, ko so na čakalni vrsti vsaj trije otroci se lahko odpre dodaten oddelek. V tem tednu so bili na čakalni listi štirje otroci, ki še niso bili vključeni v program predšolske vzgoje. Vsi župani so se s predlogom strinjali, tako se bo v sklopu Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka odprl še en oddelek za prilagojen program predšolske vzgoje.

V primeru, da bi bilo prošenj več, bi morali zaposliti tudi dodaten kader, ki ga je na trgu dela zelo težko najti.

Tudi prostori morajo bitri za otroke posebej prilagojeni. Tako bodo v enoti Marjetica ptujskega vrtca , kjer gostujejo odslej delovala dva oddelka. Kot predvidevajo bi se število takšnih skupin lahko povzpelo na največ tri skupine, saj imajo sedaj možnost vključitve v ta program vsi otroci iz 16 občin soustanoviteljic.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel