Do nadaljanjega na začasnem financiranju

Na 10. redni seji občinskega sveta v Rušah bi morali svetniki v prvem branju obravnavati proračun za letošnje leto, a je bila seja predčasno prekinjena.

Jabolko spora je bilo vnovič obravnava poročila nadzornega odbora. Opozicijski svetniki so vztrajali pri razširitvi dnevnega reda, ki pa ga zaradi manka podatkov niso izvedli.

Tako napovedujejo, da dokler poročilo ne bo ustrezno pripravljeno in ne bo vsebovalo vseh presoj ter stališč ministrstva, ga na občinskem svetu ne bodo obravnavali.

Poudariti je potrebno, da so člani nadzornega odbora predstavniki opozicije in županjine liste.

Ker gre za že drugo obstrukcijo seje se upravičeno sprašujejo, kako dolgo bodo posamezni občinski svetniki vztrajali in pri tem v nemilost spravljali nemoteno delovanje lokalne skupnosti, ki za normalno delovanje potrebuje krovni finančni dokument.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content