Digitalizacija bo bistveno spremenila naravo dela

Skoraj polovica podjetij, ki so sodelovala v raziskavi podjetja Schneider Electric, verjame, da bo digitalizacija v naslednjih treh letih glavni dejavnik za ustvarjanje novih delovnih mest na področju operativne tehnologije. Hkrati pa anketiranci poudarjajo, da bo v tem obdobju potrebno pridobivanje novih znanj na področjih programiranja in integracije robotov.

Po mnenju Schneider Electric je raziskava ponudila rešitev za izziv zaposlovanja strokovnjakov. Kar 70 odstotkov sodelujočih podjetij se strinja, da bo digitalizacija pomagala premagati pomanjkanje strokovnjakov. Poudarjajo potencial digitalnih orodij, ki ne prispevajo le k produktivnosti in učinkovitosti, temveč tudi k reševanju kadrovskih izzivov.

Približno trije od petih anketirancev verjamejo, da se bodo vloge operativne tehnologije v naslednjih treh letih spremenile, bodisi zmerno (41 odstotkov) ali znatno (19 odstotkov). Poleg tega se 73 odstotkov strinja, da bo digitalizacija bistveno spremenila naravo dela v naslednjih treh letih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content