spot_img

Centralizacija mesta ob Dravi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ko gre za primerjavo Maribora z Ljubljano velikokrat slišimo besedo centralizacija. Proces, kjer se večina državnega denarja, pa tudi velikokrat evropskega, odteka v osrednjo Slovenijo. A tudi ko gledamo mesto ob Dravi bi lahko postavili nekatere vzporednice pri številnih investicijah. Očitki, da se ureja in vlaga zgolj v historično središče mesta, kjer ima zaradi Galerije Gosposka, Hotela Maribor in Žičkega dvorca tudi župan Saša Arsenovič svoje interese, po mnenju prvega župana, pa tudi mestnega svetnika niso izmišljeni.

Po podatkih mestne občine so v lanskem letu za naložbe v osrednji center mesta namenili 8 milijonov za Rekonstrukcijo zahodne tribune Ljudskega vrta in promenade, Center Minoritti pa je ocenjen na 6,6 milijona, od tega 80 odstotkov sofinancira Evropska unija. Skupaj 14,6 milijona evrov. Medtem ko so v letu 2021 za ostale mestne četrti in krajevne skupnosti namenili manj kot milijon evrov.

Kar 4,2 milijona evrov, toliko je bila najcenejša ponudba, bi mariborska občina namenila izgradnji Brvi, ki v očeh povprečnega občana težko upraviči svoj funkcionalen namen. Dodaten trn v peti mnogih je tudi izgradnja stanovanjskega kompleksa v Lavričevi ulici.
Kot je pokazala analiza proračunov med letoma 2019 in 2022, je v tem obdobju na vsakega občana Mestne četrti Center vloženo 7696 evrov, na občana Mestne četrti Pobrežje pa le 133 evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img