spot_img

Bogatejši za Varuhov kotiček

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Varuh človekovih pravic je najprej obiskal bistriško enoto Doma dr. Jožeta Potrča in se seznanil tudi s projektom Dom – doma, ki ga dom izvaja skupaj z Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica.

»To je dober projekt in ga zelo pozdravljamo, saj ponuja starostnikom, da čim dlje časa ostanejo v domačem okolju. Pomeni tudi deinstitualizacijo in projekt je pokazatelj, da ljudje to potrebujejo in si to želijo. Seznanili so me s tem, da se projekt zaključuje in da je za zdaj še nejasno njegovo financiranje v prihodnje. Mislim, da bi država morala narediti več na tem področju. Bom pa v konkretnem primeru zagotovo kontaktiral tako Ministrstvo za zdravje kot Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, da najdeta neko rešitev, da se projekt nadaljuje, oziroma da se financiranje reši sistemsko,« je zagotovil varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Odslej v občinski stavbi tudi »varuhov kotiček«

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je v občini Slovenska Bistrica odprl Varuhov kotiček, s čimer želi institucijo Varuha približati čim širšemu krogu ljudi v okolju, kjer živijo. Slovenska Bistrica je četrta občina v Sloveniji s tem kotičkom. Varuhov kotiček je opremljen s stojalom, na katerem so občanom na voljo koristne informacije o delu Varuha, v obliki zloženk in brošur. Priložen je tudi obrazec, ki ga ljudje izpolnijo in pošljejo na varuhov naslov.

»To je prostor, na katerem lahko občani najdejo vse potrebne informacije o tem, kdaj in kako lahko pomagamo in v katerih primerih ne moremo pomagati. Pomagamo lahko v postopkih proti državi in lokalni samoupravi in nosilcem javnih pooblastil,« je še poudaril Svetina.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img