spot_img

Bo Netflix resnično začel zaračunavati deljenje uporabniškega računa?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix po poročanju medijev razmišlja, da bi začel zaračunavati deljenje uporabniškega računa med več osebami. Netflix je sicer v preteklem tednu prvič javno objavil število gledalcev, ki gledajo njihove vsebine s skupnih računov, in sicer skupni račun uporablja 100 milijonov gledalcev oz. skoraj vsak tretji.

Kaj bi prinesla odločitev zaračunavanju deljenja računa?

Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix po poročanju medijev razmišlja, da bi začel zaračunavati deljenje uporabniškega računa med več osebami.  Za največjega svetovnega ponudnika pretočnih vsebin to pomeni, da 100 milijonov ljudi ne plačuje naročnine, vsaj ne še, kot je konec tedna poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Naročnina bi se lahko za vse, ki Netflix delijo z družino in prijatelji, povišala za pol, če bo družba uresničila napovedi in za vsako dodatno uporabo računa zaračunala tri dolarje, kar je že praksa v Južni Ameriki.

Netflix je sicer sredi tedna objavil, da je v prvem letošnjem četrtletju naštel 200.000 manj naročnikov kot v enakem lanskem obdobju. Gre za prvi padec naročnikov po desetletju, družba pa ob tem pričakuje nadaljnji upad števila naročnikov.

Število naročnikov pada zaradi vse močnejše konkurence, delitve gesel med naročniki, inflacije, močno pa je na število uporabnikov vplivala tudi prekinitev poslovanja v Rusiji zaradi invazije na Ukrajino. V Rusiji je tako podjetje izgubilo 700.000 naročnikov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img