Ambiciozno v sedmi mandat

Branko Ledinek začenja svoj polni sedmi mandat na občini Rače-Fram. V vseh letih je le redko imel protikandidata pa še tega je leta 2014 premagal s kar 94,65 odstotki glasov. Leta 2018 in 2022 protikandidata ni imel. Dejstva pričajo torej o tem, da s svojo ekipo že več kot 25 let uspešno vodi občino Rače Fram. A kljub velikemu priznanju občanov in številnim investicijam, načrtuje še kar nekaj projektov za realizirati.

Sredi leta 2020 je imela občina približno 7.550 prebivalcev. In čeprav je naravni prirast negativen, je selitveni več kot dvakratnik slovenskega povprečja.  Skupni prirast na 1.000 prebivalcev v občini je bil pozitiven, znašal je 12,8 , medtem ko je v Sloveniji 6,2.

Med prebivalci te občine je bilo število najstarejših – tako kot v večini slovenskih občin – večje od števila najmlajših: na 100 oseb, starih 0–14 let, je prebivalo 117 oseb, starih 65 let ali več. In čeprav  se povprečna starost prebivalcev te občine dviga v povprečju počasneje kot v celotni Sloveniji, je zanje potrebno poskrbeti.

Dovolj dober župan je tisti, ki vsakega človeka v svoji skupnosti spodbuja, da vsak po svoje prispeva po svojih najboljših močeh.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content