spot_img

Alfi Nipič popestril farni praznik Velike Gospojnice

V zadnjem tednu

V pesniški krajevni skupnosti Jarenina je potekal vrhunec farnega praznika Velika Gospojnica. Prireditveni prostor ob tamkajšnji župniji je popestrila živa legenda slovenske narodno- zabavne glasbe Alfi Nipič. Slednji praznuje namreč okroglo 60 obletnico profesionalne kariere, za kar je krajanom Jarenine poklonil nepozaben glasben večer.

Glasbena scena showbiznisa je neizprosna, večina glasbenikov na slovenski sceni ima kratko ali srednje ročen rok trajanja. V tem smislu je Alfi unikat, saj so še po šest desetletjih njegove pesmi večne.

Ob jareninskem spektaklu je povabil tudi številne glasbene goste, s katerimi je v svoji karieri deloval. Za svoja leta je odpel širok repertoar, ki je z vmesno pavzo in položitvijo temeljnega kamna za muzej, trajal kar slabe tri ure.

Alfi se je sicer najprej ukvarjal s popularno zabavno glasbo, širši javnosti je postal poznan po singlu »Silvestrski poljub« iz leta 1971, ki je postala zimzelena pesem, tradicionalna za december. Po njej je dobil tudi vzdevek »gospod Silvester«. Kasneje pa se je začel ukvarjati z narodno glasbo in je postal pevec kultnega Ansambla bratov Avsenik. Leta 2009 sta z Domnom Kumrom zamenjala stil. Kumer je prevzel Alfijev narodno-zabavni stil, Nipič pa Kumrovega zabavnega. Vez med njima pa je močno zasidrana še danes.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel