spot_img

6 milijonov za nove prostore

V zadnjem tednu

Komunala Slovenska Bistrica je konec lanskega junija objavila javni razpis za izdelavo projektantske dokumentacije za novo poslovno stavbo. Izbrala je najcenejšega ponudnika, to je Arhitekt Šmid in STUDIO BAZA iz Maribora, ki je projektno dokumentacijo izdelal za skoraj 110 tisoč evrov.

Priprava projektov za pridobitev gradbenega dovoljenja je bila pripravljena do začetka poletnih dopustov. Od Občine Slovenska Bistrica so  na javnem natečaju že kupili 10.981 m2 zemljišč  med avtocesto in čistilno napravo v višini nekaj več kot 442.00 evrov. Tja bodo umestili novo poslovno upravno stavbo, in servisni del. Če bo teklo vse po načrtih, bodo konec leta že začeli gradnjo, selitev v nove prostore pa predvidevajo leta 2024.

Vrednost investicije se je zaradi podražitve gradbenih materialov dvignila za približno 20-odstotkov in bo znašala 6 milijonov evrov.  Na nove prostore so čakali dolgo časa, saj je investicija velik zalogaj za javno podjetje, so pa več kot potrebni. Poslovni prostori na obstoječi lokaciji so namreč neustrezni, saj nimajo ustreznih skladišč, ves vozni park pa je na prostem. Kot poudarja Tramšek, je poslanstvo družbe kakovostno izvajanje javne gospodarske službe v občinah ustanoviteljicah, kamor spada tudi ustrezna amortizacija vseh strojev kot tudi dobro počutje zaposlenih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel