spot_img

Premier dr. Golob na prvi delovni obisk v Maribor

V zadnjem tednu

Predsednik vlade Robert Golob bo v ponedeljek v skupaj z ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh in kmetijsko ministrico Ireno Šinko obiskal Maribor. Obisk bo začel na Agenciji za energijo, v teku dneva pa bo med drugim obiskal tudi Dom Danice Vogrinec. To bo sicer prvi Golobov delovni obisk katerega od slovenskih mest.

Na Agenciji za energijo se bo Golob srečal z mariborskimi predstavniki s področja energetike

Sledil bo obisk mariborske fakultete za elektrotehniko, informatiko in računalništvo, kjer se bo seznanil s projektom slovenskih nanosatelitov Trisat, ki predstavlja nov način spremljanja zemeljskega površja in naravnih katastrof, ter s projektom EDIH (European Digital Innovation Hubs), ki prek digitalnega inovacijskega stičišča na mariborski univerzi prispeva k digitalnemu prehodu Slovenije.

Popoldan bo sledil obisk tamkajšnje višje šole za gostinstvo in turizem ter Doma Danice Vogrinec. Premier bo obisk zaključil v Narodnem domu, kjer bo podal tudi izjavo za medije. Po poročanju časnika Večer Golob s tem izpolnil svojo predvolilno obljubo, da bo kot prvo obiskal prav štajersko prestolnico. Novi predsednik vlade je Maribor sicer želel obiskati tik pred volitvami, a mu je to preprečila bolezen.

V nadaljevanju tedna se bo Golob na prvi delovni obisk v tujino odpravil v Bruselj.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel