Zaključuje se smučarska sezona na Mariborskem in Hočkem Pohorju

Smučarska sezona na Mariborskem Pohorju se bo zaključila v četrtek, na zadnji marčni dan, s čimer bo javno podjetje Marprom, ki upravlja z žičniškiminapravami, to zimo izpeljal 112 smučarskih dni. Še pred tem bo danes in v nedeljo na Arehu znova obratovala sedežnica Pisker, nato pa do četrtka vlečnice Cojzarica, Ruška in Areh.

Zadnji dan bo smuka trajala 6 ur

Kot so sporočili iz mariborskega javnega holdinga, katerega del je Marprom, bo na zadnji smučarski dan v četrtek smuka na Arehu mogoča od 8. do 14. ure, dnevne smučarske vozovnice pa bodo ljubiteljem smučanja za slovo na voljo po promocijski ceni en evro na osebo.

Krožna kabinska žičnica zadnji vikend v letošnji smučarski sezoni obratuje po voznem redu vsako polno uro, z Bellevueja na Areh pa bo vozil smučarski avtobus, in sicer po voznem redu, ki velja ob delavnikih. Po koncu zimske sezone bodo na gondoli opravili redna spomladanska vzdrževalna dela, ki jih med 4. in 20. aprilom načrtujejo vse ponedeljke, razen velikonočnega, torke in srede, tako da takrat prevoz ne bo mogoč.

Koliko obiskovalcev je pozimi obiskalo Pohorje?

Kot so na Marpromu povedali v minulih dneh, so letos doslej našteli več kot 175.000 obiskovalcev, kar je približno dvakrat več kot v sezoni prej. Kot uspeh izpostavljajo tudi, da je bila na Mariborskem Pohorju kar dva meseca, od 13. januarja do 13. marca, odprta Čopova proga vse do doline.

Sicer pa so v iztekajoči se zimski sezoni našteli približno 1500 imetnikov sezonskih smučarskih vozovnic, prav tako se letos pri obisku pozna dobra zasedenost hotelov, saj so na smučiščih ob lokalnih obiskovalcih opažali tudi povečano število gostov z drugih koncev Slovenije in tujce, predvsem Madžare, Hrvate in Avstrijce.

Nedavno se je Marprom prijavil tudi na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo s projektom, ki obsega dva sklopa – izgradnjo vmesne postaje Pohorske vzpenjače in gradnjo nove štirisedežnice Ruška. Omenjena sklopa vključujeta tudi ureditev novih kolesarskih prog, gibalnih parkov in steze za gorske gokarte, odločitev ministrstva o njihovi vlogi pa pričakujejo do konca aprila.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Za smrt 27-letne državljanke Srbije pridržali njenega 20-letnega partnerja

Policija preiskuje smrt 27-letne državljanke Srbije, truplo so včeraj našli v stanovanju v Mariboru, reševalci pa naj bi ugotovili, da je umrla nasilne smrti....

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content