110. obletnica rojstva Gabrijela Kolbiča

Kulturno umetniško društvo Gabrijela Kolbiča je v istoimenski galeriji na Zgornji Velki otvorilo razstavo ob 110 obletnici umetnikovega rojstva.

Dogodka ob otvoritvi razstave se je udeležila tudi hčerka priznanega kiparja, Gabrijela Kolbič, ki ji je podžupanja Lidija Šarič izrazila veliko spoštovanje.

Gabrijel Kolbič, rojen leta 1913 na Velki, jr bil eden osrednjih kiparjev v Mariboru in eden redkih z akademsko izobrazbo.

V spomin umetnika, na Zgornji Velki deluje galerija Gabrijela Kolbiča z zbirko njegovih del, za katero skrbi likovna sekcija, ki deluje po njem imenovanem kulturno- umetniškem društvu.

Gabrijel Kolbič velja za vsestranskega umetnika, saj se je poleg kiparstva ukvarjal tudi z slikarstvom, risbo, grafiko. Ob tem pa je izdal tudi več pesniških zbirk.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content