110. obletnica rojstva Gabrijela Kolbiča

Kulturno umetniško društvo Gabrijela Kolbiča je v istoimenski galeriji na Zgornji Velki otvorilo razstavo ob 110 obletnici umetnikovega rojstva.

Dogodka ob otvoritvi razstave se je udeležila tudi hčerka priznanega kiparja, Gabrijela Kolbič, ki ji je podžupanja Lidija Šarič izrazila veliko spoštovanje.

Gabrijel Kolbič, rojen leta 1913 na Velki, jr bil eden osrednjih kiparjev v Mariboru in eden redkih z akademsko izobrazbo.

V spomin umetnika, na Zgornji Velki deluje galerija Gabrijela Kolbiča z zbirko njegovih del, za katero skrbi likovna sekcija, ki deluje po njem imenovanem kulturno- umetniškem društvu.

Gabrijel Kolbič velja za vsestranskega umetnika, saj se je poleg kiparstva ukvarjal tudi z slikarstvom, risbo, grafiko. Ob tem pa je izdal tudi več pesniških zbirk.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:05

Pesnica je žagala pozno v noč

Občina Pesnica veliko pozornosti nameni svojim občanom. Tako so jim tudi letos priredili koncert, s katerim so se zahvalili vsem ženam in materam ter...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content