Vse več nepremičnin za mlade

Občina Ormož se je že dolgo časa soočala s stisko na področju odseljevanja mladih. Slednji niso imeli niti priložnosti, da bi si lahko zagotovili nepremičnino, pa četudi so za to imeli denar. Občina je mladim in mladim družinam po nižji ceni ponudila nepozidane stavbne parcele pri Vinski kleti, ki so jih v celoti tudi prodali.

V naslednjih štirih letih želijo zagotoviti še več stanovanj, med njimi tudi oskrbovana.

Zaradi razcveta poslovne cone in novega proizvodnega obrata podjetja Cartago bodo primorani poskrbeti za ljudi, ki se bodo v občino priselili.

Pred dobrim letom dni je župan Danijel Vrbnjak s takratnim ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom podpisal pismo o nameri za brezplačen prenos stavbe stare policije v samem centru Ormoža. Vrbnjak je ob podpisu pogodbe napovedoval, da so na to dolgo čakali ter da želijo v njej urediti nova stanovanja za mlade za reševanja prvega stanovanjskega problema. A objekt je pod vlado Roberta Goloba  pristal v zasebnih rokah.

Da bi preprečili nadaljnjo odseljevanje mladih so nameravali v prostorih nekdanje policijske postaje vzpostaviti nova stanovanja za mlade za potrebe reševanje prvega stanovanjskega problema, dokler ne ustvarijo svoje stanovanjske zgodbe.

V občinskem stanovanjskem fondu je vsega skupaj 181 stanovanj – od tega je 15 bivalnih enot za začasno rešitev stanovanjskega problema. Po oceni ormoške občine sicer primanjkuje kakih 10 do 12 neprofitnih stanovanj.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content