spot_img

Županje o dolgotrajni oskrbi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Skupnost občin Slovenije in županja občine Ruše sto skupaj organizirali srečanje Kluba županj. V Skupnosti občin so v želiji po vzpostaviti prostora, v katerem bi županje medsebojno delovale kot podporna mreža, leta 2014 ustanovili Klub županj. Tudi v tem mandatu se županje srečujejo redno, srečanje v Rušah je tako četrto po vrsti.

Osrednja tema današnjega srečanja županj je bil pogovor na temo dolgotrajne oskrbe, na katerem je sodeloval edini moški današnjega srečanja, direktor Doma Danice Vogrinec, mag. Marko Slavič.

Popoldansko druženje so županje nadaljevale tudi na dogodku Krepimo sledimo, ki je namenjen praznovanju 8. marca, mednarodnega dne žensk, dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in enakosti žensk.

V prejšnjem županskem mandatu je med 212 slovenskimi občinami bilo na vrhu občine 16 županj, po volitvah leta 2018 pa se je ta odstotek med zvišal. Na zadnjih lokalnih volitvah so ženske postale pogumnejše, v Sloveniji občino vodi 22 županj.

Soorganizator današnjega srečanja je Skupnost občin Slovenije, ki je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji in šteje 178 članic. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, združuje pa jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje ter združevati moči.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img