spot_img

Župani Spodnjega Podravja vnovič o vodovodu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Župani Spodnjega Podravja so se na rednem kolegiju med drugim seznanili s trenutnim stanjem projekta celovite obnova vodovodnega sistema. Direktor ptujske mestne uprave Alen Jevtović jim je povedal, da je izbor projektanta za skupni sklop v ponovljenem razpisu postal pravnomočen, občine pa bodo v naslednjih dneh prejele v podpis pogodbo.

Za omenjeni prvi sklop, pri katerem sodelujejo vse občine, in je namenjen izdelavi projekta za gradnjo okoli 72 kilometrov povezovalnih cevovodov in skupne infrastrukture, je bilo izbrano podjetje Dr. Duhovnik, ki trenutno pregleduje pogodbo.

Pri preostalih sklopih, kjer so naročila prav tako že oddali, se posamezne občine usklajujejo z izbranimi izvajalci glede podpisa pogodb, je še pojasnila Jevtović in dodal, da bodo za sklope, pri katerih ponudnik še ni bil izbran, razpis ponovile občine same.

Vnovični zapleti pri sklopih izdelave dveh novih vodnih virov

Podjetje Dr. Duhovnik je bilo sicer uspešno tudi na razpisu občine Hajdina, v Kidričevem so izbrali skupno ponudbo podjetij Lineal in Hidroinženiring, v občini Starše pa ponudbo podjetij Proinfra in Vodnogospodarski biro Maribor.

Še vedno pa se zapleta glede ponovnih razpisov pri sklopih izdelave dveh novih vodnih virov s filtri železa in mangana ter zamenjave obstoječih krmilnikov in posodobitve programske opreme za kontrolo pristopa na objektih, prav tako bo potrebno razpise ponoviti v občinah Majšperk, Videm pri Ptuju in Sveta Trojica.

Kot je še dodal Jevtović, so medtem že v izvajanju sklopi, kjer so ponudnike uspešno izbrali že v prvem poskusu, in sicer za Mestno občino Ptuj ter občine Cirkulane, Dornava, Gorišnica, Juršinci, Markovci, Zavrč in Destrnik.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img