Župani Spodnjega Podravja so na letos zadnjem kolegiju podprli ustanovitev pokrajin, a obenem ne privoljujejo v predlog stroke, ki načrtuje ustanovitev štajerske pokrajine s sedežem na Ptuju, pokrajinskim svetom v Slovenski Bistrici in sedežem sveta občin v Ormožu.

Poleg tega se je na seji ponovno razvnela razprava med župani o izgradnji kolesarskih poti med Ptujem in okoliškimi občinami.

Ves čas snovanja projekta pa so nekateri župani opozarjali, da med njihovimi prednostnimi naložbami pač ni kolesarskih poti, temveč ima še vedno prednost gradnja kanalizacije in vodovodnega omrežja.

Da haloške občine pričakujejo podobno podporo v kakem drugem razvojnem projektu je neizpodbitno dejstvo, tako da si od naslednje finančne perspektive nadejajo veliko več sredstev, kot v obstoječem sistemu.

Kakšna bo pokrajinska ureditev, kdaj bodo realizirane Kolesarke in urejen vodovod ter kanalizacija v Spodnjem Podravju je praktično nemogoče natančno določiti. Vseeno pa je odgovornost vseh odločevalcev, da se navedeni projekti realizirajo v najkrajšem možnem času.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj