Župani dosegli dogovor o vodovodu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V sejni sobi Mestne občine Ptuj je včeraj potekala peta izredna seja Kolegija županov Spodnjega Podravja, ki ga je vodila ptujska županja Nuška Gajšek, na kateri so razpravljali o skupni možnosti celovite obnove vodovodnega sistema Spodnjega Podravja. Kolegij županov pa je potrdil tudi predlog nujnih investicijskih vlaganj v vodooskrbni sistem Ptuj 2020-2021 v skupni višini 388.500 evrov, kot ga je predložilo Komunalno podjetje Ptuj.

Pet občin iz Slovenskih goric: Destrnik, Sveti Andraž, Trnovska vas, Cerkvenjak in Sveta Trojica v Slovenskih goricah so se odločile da vendarle podpirajo projekt in se mu pridružujejo z ostalimi 14 občinami.
Omenjenih pet občin se pa je vseeno doseglo, da se sklep razdeli na dva dela, kar bi prišlo prav ob situacijah pri realizaciji, na katere ne bi morali vplivati.

Kolegij županov Spodnjega Podravja je na včerajpnji seji sprejel sklep, da se pripravi nova pogodba za sofinanciranje projekta Celovita obnova vodovodnega sistema Spodnje Podravje, katero je županja MO Ptuj Nuška Gajšek označila kot ključno.

Dogovor so sicer župani že sklenili, vendar do uradnega podpisa pogodbe še ni prišlo. V okviru pogodbe se za vse občine podpisnice določi postopek javnega naročila za izbiro izvajalca za izdelavo projektne dokumentacije. Primarni, sekundarni in morebitni dodatni predlogi občin, ki potekajo po območju posamezne občine pa so ločeni kot samostojni sklopi in so predmet financiranja vsake posamezne občine.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img