spot_img

Župana bodo izvolili v drugem krogu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Občini Starše so včeraj potekale nadomestne volitve za župana, ki bo občino vodil do novembra 2022. Volivke in volivci so izbirali med 7 kandidati. Ker nihče od kandidatov ni prejel večine, torej več kot 50 odstotkov bo čez 14 dni, v nedeljo, 11. oktobra na sporedu drugi krog volitev. Občinska volilna komisija je objavila rezultate, ki so sicer še neuradni. Največ glasov sta prejela Stanislav Greifoner 633 in Nataša Petek – 508. Oba kandidata sta v svoje programe vključila 3 glavne prioritetne projekte, to so: Izgradnja podružnične osnovne šole v Marjeti na Dravskem polju, zagon industrijske cone ter izgradnja doma za starejše.

Številni projekti, ki so se znašli na seznamu prioritetnih nalog v prihodnji 2 letih pa zahtevajo tudi veliko denarja. Za investicije v letošnjem proračunu občine Starše pa ostaja le 230.000 tisoč evrov.

V prvem krogu nadometnih volitev za župana je glasovalo 2125 volilnih upravičencev od 3438, kolikor jih je imelo volilno pravico, udeležba je bila tako 61,89-odstotna. Na tretje mesto prvega kroga nadomestnih volitev se je s 290 glasovi uvrstil Aleksander Furek, nato s 253 glasovi Domen Majcev, 205 glasov podpore je dobil Milan Čuš, predzadnje mesto je zasedel Jožef Gojčič s 129 glasovi ter zadnje s 107 glasovi Aleš Bandur.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img