Župan s prodajo zakriva sledi?

0
364

Občinski prostori v občini Destrnik pa gredo v prodajo. Tako je odločil občinski svet na minuli seji, ko so svetniki s šestimi glasovi potrdili prodajo, 5 pa jih je temu nasprotovalo. Odločitev je med ljudmi sprožila veliko negodovanja, saj naj bi ravno zdajšnji župan bil tisti, ki je vztrajal pri gradnji tega objekta. Prostore, ki so vključujoč poravnavo na sodišču s podjetjem Emgrad dosegli skoraj 3000 evrov na kvadratni meter, sedaj nameravajo prodajati po ceni približno 1000 evrov na kvadrat.

Potem ko je destrniški župan Franc Pukšič konec lanskega leta prodal štiri opremljene pisarne v novi poslovno-občinski stavbi, med katerimi je bila tudi njegova, so zdaj, kot kaže, na vrsti še preostali občinski prostori.

A zgodba sega nazaj v leto 2011, ko je podjetje Em-grad z občino Destrnik v času, ko jo je vodil Franc Pukšič, podpisalo predpogodbo, po kateri se je občina zavezala kupiti 638 m2 poslovnih prostorov za ceno 890.000 evrov.

Do realizacije predpogodbe ni prišlo, saj se je na Destrniku zamenjala oblast. Em-grad je ostal tudi brez lastništva poslovne stavbe. Objekt je bil prodan na dražbi, kupec pa zadruga Lipa Lenart, ki je bila izvajalec gradnje. Zadeva je končala na sodišču, kjer so v letu 2019 podpisali poravnavo.

A nekdanji župan krivdo zavrača, saj naj bi bil pobudnik poravnave prav zdajšnji župan občine Destrnik Franc Pukšič.

Zaradi velikega dolga ministrstvo za finance občini ni omogočilo dodatnega zadolževanja, ampak naj bi predlagalo številne rigorozne ukrepe, kot je prodaja vse občinske lastnine.

Sedaj bodo stekli postopki za prodajo, koliko bo cena se ne ve, a na občini si obetajo veliko. Na vprašanje ali gre za prikrivanje nepravilnosti samega postopka, kjer je komisija za preprečevanje korupcije odkrila nepravilnosti, pa Pukšič odgovarja.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here