Zgodba celovite obnove vodovoda ima dolgo brado. Od izstopanj iz projekta, časovnih ultimatov, več scenarijev financiranja, pa tudi možnosti ustavitve projekta. Na šestem izrednem kolegiju županov Spodnjega Podravja so se končno poenotili in soglasno potrdili projektno nalogo in dokumentacijo za celovito obnovo vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju, a ponovno se je zapletlo.

12. oktobra so objavili javno naročilo za Izdelavo projektne dokumentacije DGD in PZI za projekt Celovita obnova vodovodnega sistema Spodnje Podravje. Rok za oddajo ponudb je 11. december letos.

Iz javnega razpisa, ki ga je ptujska občina objavila na svoji spletni strani je razvidno, da mora izbrani izvajalec ustrezati številnim pogojem. Med drugim mora imeti v zadnjih treh poslovnih letih povprečni letni prihodek vsaj v višini 250.000 €. Imeti mora številne reference in zaposlen ustrezen kader. Župani se soglasno nadejajo realizacije projekta, saj si z lastnimi sredstvi takšne obnove ne morejo privoščiti.

Kot je poudarila ptujska županja Nuška Gajšek bodo z izvedbo projekta morali začeti pred koncem leta 2021, če želijo črpati covid sredstva. Sicer projekt še ostaja odprt za kohezijska sredstva, toda tukaj nimajo zagotovila, da bo v koheziji projekt sofinanciran. Dodatno je občine opozorila, da bodo do sredstev iz covid proračuna opravičeni le projekti, ki bodo pripravljeni do te mere, da potrebujejo le še financiranje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj