V 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Domžale. Gostje so po dobro odigranem spomladanskem delu prvenstva na četrtem mestu, ki pogojno še prinaša nastop v evropskih tekmovanjih. Na drugi strani pa Mariborčani nujno potrebujejo zmago, saj so po remiju v Kidričevem, točkovni zaostanek za vodilno Olimpijo povečali na štiri točke.

NK Maribor se je v Športnem parku Kidričevo proti Aluminiju vidno mučil, saj so gostje stali v izrazito obrambnem bloku. Že večkrat se je sicer pokazalo, da ima Maribor na postavljeno obrambo velike težave, še posebej ob slabo pripravljeni zelenici. Slednjega v tem primeru ne bodo mogli uporabiti kot izgovor, saj igrajo proti napadalno usmerjenim Domžalam in to na kvalitetni travnati površini Ljudskega vrta.

Simon Rožman velja za trenerja, ki zagovarja napadalen in agresiven nogomet, z veliko teka in kombinacij. Ob tem pa se poraja vprašanje ali lahko svoje zamisli uveljavi v obstoječem kadru, ki mu vidno manjka hitrosti in konsistentnosti, predvsem ob dejstvu alarmantne covidne sezone.

Domžale so drugo najučinkovitejše moštvo lige, a so ob tem v obrambi nezanesljivi. Tako se bosta v Ljudskem vrtu udarili ekipi z kvalitetnim napadom in porozno obrambno linijo. Zato je pričakovati tekmo z veliko zadetki in malo discipline.

Konstantost v igri je največja problematika Maribora v letošnji sezoni, česar se zaveda tudi Ilija Martinović, remiji in porazi ne prinašajo naslova, le zmage in  to v nizu.

Mariboru počasi že zmanjkuje časa oz. Tekem za preobrat in naskok na prvo mesto. Olimpija je zaenkrat na varni razdalji 4 točk. Zato bodo morali Mariborčani nemudoma začeti zmagovati v nizu, v nasprotnem primeru bi lovorika še drugič romala drugam, v primerjavi z lanskim letom, v tabor rivalov, ljubljanske Olimpije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj