Zlati kamen za občino Cerkvenjak

Občina Cerkvenjak se je v letu 2020 uvrstila med enajst finalistk – občin v Sloveniji, ki so se potegovale za nagrado Zlati kamen in so veljale za najbolj celovito razvojne in prodorne ter zgledno prispevajo k hitrejšemu razvoju in boljšemu življenju v kraju.


Na konferenci Zlati kamen, ki je v slovenski javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave in je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku Slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen, je občina Cerkvenjak prejela plaketo Zlati kamen.

Izbor občin je oblikoval Strokovni svet, v katerega so vključeni strokovnjaki s treh slovenskih univerz in iz prakse. Pri izboru je Strokovni svet upošteval celovito razvojno prodornost kraja in se osredotočil po eni strani na merljive kazalnike, po drugi pa na dobre in inovativne prakse, ki zgledno prispevajo k hitrejšemu razvoju in boljšemu življenju v kraju.

Za nagrado Zlati kamen 2020 se je v najožji izbor uvrstilo enajst občin. V vzhodni Sloveniji so finalistke Cerkvenjak, Maribor in Murska Sobota. V regiji od Koroške do Posavja so se v najožji izbor uvrstili Krško, Slovenske Konjice in Velenje. Le dve kandidatki prihajata iz osrednje in jugovzhodne Slovenije: Domžale in Trbovlje. Iz zahodnega dela države prihajajo Idrija, Kranj in Jezersko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj