Zlata lisica z dvema veleslaloma

 

Alpski smučarji bodo čez dva tedna v Sőldnu odprli sezono 2020/21 svetovnega pokala. Na novem tekmovalnem koledarju, ki ga bo predsedstvo Mednarodne smučarske zveze dokončno potrjevalo 9. oktobra ostajata tako Zlata lisica kot Vitranc. Na sporedu Zlate lisice sta za razliko od prejšnjih let dva ženska veleslaloma.

Vrhunec sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d’Ampezzo od 8. do 21. februarja, sezona pa se bo sklenila s finalom svetovnega pokala od 17. do 21. marca v Lenzerheideju.
Na sporedu sta tudi, kot je bilo predvideno že sprva, slovenski postaji Zlata lisica v Mariboru, s posebnostjo dvema ženskima veleslalomoma 16. in 17. januarja, ter pokal Vitranc v Kranjski Gori z moškima veleslalomom in slalomom 13. in 14. marca, kot je bilo v navadi tudi v prejšnjih letih.

Alpski smučarji imajo na provizoričnem sporedu 39 preizkušenj, alpske smučarke 35. V svetovnem pokalu ni nobene preizkušnje v alpski kombinaciji, edina tekma v tej disciplini bo na svetovnem prvenstvu.

Organizator Zlate lisice, Srečko Vilar je ob tem povedal, da so se strinjali s prošnjo Mednarodne smučarske zveze, da zaradi lažje logistične izpeljave, upoštevajoč zdravstvene protokole in varnostni mehurček, v Mariboru januarja izpeljejo dva ženska veleslaloma. Za prihodnja leta bo seveda ostal v veljavi spored tekmovanj Zlate lisice z veleslalomom in slalomom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj