V občini Šentilj pa so minulo soboto gostili velikana slovenske glasbene scene. V sodelovanju s Turističnim društvom Klopotec – Zgornja Velka in Župnijo Marijo Snežno so organizirali številne dogodke, ki so se odvili v okviru farnega praznika.

Nastanek cerkve sodi v čas kužnih epidemij. Takrat so v bližini gradu Trate, na desni strani reke Mure leta 1689 zgradili majhno cerkvico, imenovano Marija Snežna. Danes se tukaj razprostira butični avditorij, ki je že gostil številna glasbena imena, a zvezda zabavne glasbe je tukaj gostovala prvič.

Organizatorji niso imeli veliko dela s samo pripravo koncertov, večje preglavice so jim predstavljale vse omejitve in ukrepe, ki so jih morali upoštevati.
Omejitve in ukrepi zoper koronavirus so za dolgo časa omejili koncertno dogajanje, kar so občutili številni izvajalci, ki jesen, glede na napovedi, s strahom pričakujejo.

Čeprav gre za manjši amfiteater v osrčju Gornjih Slovenskih Goric, je bil tudi legendaren pevec slovenske glasbene scene presenečen nad velikostjo odra. Glede sobotnega repertoarja in morebitnega presenečenja pa je bil pred svojim nastopom tudi Oto Pestner precej skrivnosten.

Prireditev, ki se je odvijala v objemu zelenih okoliških gričev je bila brezplačna. Občina Šentilj pa si je prizadevala, da nadaljujejo pomembno tradicijo Zgornje Velke.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here