Žičnice za Arehu ponovno na dražbo

Le desetino osnovne vrednosti želi iztržiti stečajni upravitelj za deset vlečnic, šestsedežnico Pisker ter nekaj parcel in objektov na Ruškem Pohorju. V stečajni masi so prvotno vrednost prodajanega ocenili na 11,4 milijona evrov, sedaj pa zanje želijo zgolj milijon in pol.

Žičniške naprave na Ruškem Pohorju bodo 18.marca ponovno ponudili na javni dražbi. Zaradi šibkega interesa med potencialnimi kupci, zastarelosti naprav in številnih neuspešnih dražbah bodo ponujeno težko prodali, a nadejajo se, da jim bo tokrat uspelo. V nasprotnem primeru bodo morali ceno v dogovoru z DUTB še znižati.

Spor med Športnim centrom in mestno občino še brez epiloga

Stečajni upravitelj se nadeja, da bi žičnice odkupilo javno prevozniško podjetje Marprom, a za zdaj so to zgolj ugibanja. Dejstvo pa je, da mariborska občina in Športni center še vedno rešujeta spor glede odkupnine vključno z gondolo, ki jih je občina izvzela iz stečajne mase brez poplačila. Kljub odločitvi sodišča, da mora mariborska občina Športnemu centru plačati 13 milijonov evrov, so se po pritožbi MOM-a na takšno odločitev spet vrnili k pogajanjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj