Žičnice na Areškem Pohorju že na deseti dražbi

 

Mariborsko sodišče je v pozivu upniškemu odboru in Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki ga je objavilo na spletni strani Ajpesa, sporočilo svojo namero za že deseti poskus prodaje premoženja.

Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski je že v času izbruha epidemije na takrat deveti javni dražbi neuspešno iskal kupca za žičniške naprave na Areškem Pohorju. Premoženje je ponudil za 1,5 milijona evrov, zdaj pa se obeta nov poskus. Sodišče je upnike pozvalo, da se izrečejo o ponujeni ceni v višini 1,425 milijona evrov, pri čemer od interesentov pričakuje vplačilo varščine v višini 142.500 evrov.

Gre še za zadnje večje premoženje propadlega podjetja, potem ko je Dubrovski septembra lani uspel prodati žičniške naprave na mariborskem delu Pohorja. Areške naprave je sicer prvič ponujal za 11,4 milijona evrov.

Ob prodaji omenjenih smučišč do konca stečajnega postopka čaka še rešitev zadev okoli zahteve do mariborske občine za plačilo odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav na Mariborskem Pohorju, ki jih je prek Marproma po stečaju družbe prevzela v upravljanje.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj