spot_img

Zgolj 10 postelj na onkologiji za vso SV Slovenijo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Onkološki oddelek v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se dejavnost onkologije razvija. Tako postaja vedno bolj obiskana po številu zdravljenih bolnikov. Letos so začeli z obsevanji tudi v popoldanskem času in odprli še eno ambulanto za paliativno zdravljenje.
Ker zdravljenje razširjajo še na nekatere druge vrste raka, si želijo prostorskih rešitev.

Želijo si večjo naklonjenost države

Kot je za Radio Maribor obrazložila Maja Ravnik se je onkološka dejavnost v nekaj letih zelo razširila. Poleg obsevanj in kemoterapij so vpeljali tudi sistemsko zdravljenje različnih vrst raka, ki bi mu radi dodali še raka pljuč, tako da sedanji prostori več ne zadoščajo.

Na onkologiji s hospitalnim delom imajo na voljo zgolj deset postelj, pri tem pa zdravijo bolnike z rakom iz vse severovzhodne Slovenije. Posledično nekatere bolnike zaradi tega vozijo v Ljubljano, četudi bi se lahko dobro zdravili na mariborski onkologiji. Kadrovsko so prav tako podhranjeni, saj jih manjka poleg zdravnikov tudi drugega zdravstvenega osebja. Kot je poudarila Ravnikarjeva, so na oddelku vsi zagnani in jim je mar za bolne ljudi. Dokler bodo tako zagnani bodo se razvijali, a želijo si, da država ne bi pozabljala na bolnike na tem koncu države, ki si isto kot v osrednji Sloveniji zaslužijo korektne obravnave in zdravljenja.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img