spot_img

Zemljišča za širitev Magne so pripravljena

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V kanadsko-avstrijski avtomobilski multinacionalki Magna Steyr še naprej molčijo glede morebitne širitve proizvodnje v Hočah, kjer so lani zagnali novo lakirnico, hoška občina pa je medtem uspela pridobiti vseh 92 hektarjev zemljišč za te potrebe. Kot je povedal župan Marko Soršak, so pogodbe podpisali že z vsemi lastniki.

Magna mora po pogodbi z državo za prvo fazo naložbe v hoško lakirnico, ki je stala 150 milijonov evrov, do novembra 2022 zaposliti okoli 400 ljudi, za upravičenost do nekaj več kot 18 milijonov evrov državne spodbude pa bi morala v desetih letih, torej do leta 2027, zaposliti tisoč ljudi. Hoški župan se nadeja hitre širitve.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v intervjuju za tednik Mladina dejal, da v podjetju zavezo do države uresničujejo in da so se že začele tudi aktivnosti za drugo in tretjo fazo.

Nova avstrijska koalicija pa napoveduje tudi nov ekološki davek na izpuste ogljikovega dioksida, ki mu graška družba Magna Steyr nasprotuje. Obstajala naj bi celo možnost, da bi svoj obrat selili v bližino Maribora.

V Magni so precej bolj redkobesedni. Že nekaj časa ponavljajo, da je vse odvisno od prihodnjih naročil in da preučujejo potencialno širitev obrata Hoče za potrebe partnerjev v prihodnosti. Po njihovo bi v tej fazi bil kakršen koli dodaten komentar preuranjen.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img