spot_img

Želijo si več pločnikov in kolesarskih poti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Naslednji izziv občine Selnice ob Dravi po razširitev pločnikov oziroma varnih povezav za pešce in kolesarje. Prometna varnost v samem središču kraja je bila pred leti zagotovljena, kljub temu je še kar nekaj nevarnih odsekov, ki bo jih potrebno temu primerno sanirati. Ob tem si na občini prizadevajo za izgradnjo dodatnih kolesarskih povezav in rešitev problematike s čistilno napravo.

V občini Selnica ob Dravi se srečujejo z povečanim prometom skozi glavno prometno vpadnico na Mariborski cesti. Prometna varnost v smislu izgradnje pločnikov je bila že pred leti zagotovljena, kljub temu pa je od potrebnih sedmih urejen zgolj dober kilometer pločnikov v celotni občini.

Županja Vlasta Krmelj ob tem napoveduje, da bodo že v kratkem stekla gradbena dela za izgradnjo varne peš povezave do križišča v smeri Ruš. Opažajo namreč, da gre za enega nevarnejših cestnih odsekov, kjer se nahaja tudi nepregleden ovinek, ki je nevaren predvsem za pešce in kolesarje.

Kolesarska infrastruktura je v Selnici ob Dravi le delno urejena, predvsem kar se tiče Dravske kolesarske poti.

Na občini si zato prizadevajo za izgradnjo dodatnih kolesarskih povezav, ena izmed pomembnejših pa i potekala od Ruškega mostu proti Bresternici.

Na področju komunale pa se ukvarjajo predvsem z predimenzionirano čistilno napravo, katere problematiko želijo rešiti v čim krajšem možnem času.

Po besedah županje je čistilna naprava obremenjena le v 20- odstotkih, ob tem je poudarila da je bil projekt slabo načrtovan, predvsem zaradi tega, ker je v občini od 4600 prebivalcev velik delež tistih, ki zaradi geografske lege prebivališč na javno kanalizacijo ne bodo nikoli priključeni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img