Lansko leto je bilo tako finančno kot tudi organizacijsko precej zahtevno za zdravstvene domove po vsej državi. V večini so se zahtevnim epidemiološkim razmeram prilagodili in prilagojeno opravljali svojo dejavnost. Tudi v zdravstvenem domu Lenart so leto uspešno zaključili, pri tem pa se v prihodnje spogledujejo tudi z nekaterimi investicijami.

Leta 2019 so v zdravstvenem domu Lenart uspešno realizirali investicijo v vrednosti skoraj 600.000 evrov. Gre za nadzidavo objekta, kjer so pridobili skoraj 400 kvadratnih metrov dodatnih prostorov. Lansko leto je večino investicij ustavila epidemija, a v letošnje leto zrejo z optimizmom.

Želijo si tudi širjenja ambulantne dejavnosti, saj so potrebe in povpraševanje med občani v Lenartu velike. Še bolj nujno potrebujejo nove prostore tudi za center za mentalno zdravje, saj se potrebe po takšnih terapijah naglo povečujejo.

Dodatno načrtujejo tudi povečane osebja. Problematika premajhnega števila zdravstvenega osebja v regiji je zgodba s precej dolgo brado in nič kaj ne kaže, da bo kmalu dobila epilog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj