spot_img

Želijo si nadaljevanja učinkovite realizacije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vodstvo občine Poljčane je z letošnjo realizacijo proračuna zadovoljno, saj so realizirali veliko večino zastavljenih ciljev na investicijskem področju. Poglaviten projekt so izvedli v zaključku poleta z vzpostavitvijo večih športnih igrišč, ki bodo služila potrebam Osnovne šole Kajetana Koviča, lokalno uveljavljenim športnikom in ostalim rekreativcem. Ob tem pa že pogledujejo proti ciljem v letu 2022.

V občini Poljčane so dosegli učinkovito realizacijo letošnjega proračuna, saj so vse načrtovane investicije tudi izvedli. Veljajo pa za eno redkih občin v Sloveniji, ki je v letu 2021 delovala z pozitivnimi finančnimi kazalniki.

Z naskokom največja in finančno najbolj obreemenljiva naložba leta je bila izgradnja več športno-rekreacijskih igrišč ob tamkajšnji OŠ Kajetana Koviča, investicija je z sofinancerskim deležem države znašala kar 800,000 evrov.

Občinski svetniki občine Poljčane so v začetku decembra proračun za leto 2022 v prvem branju že sprejeli, po besedah župana Stanislava Kovačiča bo drugo branje proračuna sledilo po v novem letu.

Že dolgo let si prizadevajo za realizacijo projekta odvajanje in čiščenje odpadnih voda, ki kljub neokrneni naravi Boča in ostalih naravnih danosti, še vedno ni urejena. Investicije pa občina ne more izvesti sama, ampak le ob sofinanciranju države in evropskih kohezijskih skladov.

Izpeljava te investicije bi rešila dolgoleten komunalni problem, ob tem pa bi občina Poljčane končno dosegala standarde, ki jih narekujejo direktive države in Evropske unije.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img