spot_img

Zelena luč za novo kolesarsko traso

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Župani sedmih slovenskih občin – Ptuja, Destrnika, Trnovske vasi, Svete Trojice v Slovenskih goricah, Lenarta, Svete Ane in Občine Šentilj so danes v Lenartu podpisali predlog za umestitev nove trase državne kolesarske povezave Trate – Lenart – Ptuj.

Predvidena je gradnja dodatnih 40 kilometrov kolesarskih stez, od tega pa jih je kar nekaj že zgrajenih. Načrtovana gradnja kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti je pomembna pridobitev za številne občine. Celovito urejanje kolesarske infrastrukture je pomembno za izboljšanje mobilnosti, kakovosti bivanja in razvoj turizma.

Projekt pozdravlja tudi župan občine Destrnik, ki si želi še več takšnih razvojnih projektov. S stezo se vzpostavlja možnost varnega prometa s kolesom od doma do delovnega mesta, šole, javnih in poslovnih subjektov v mestnih središčih Lenartu, Ptuju in Mariboru oziroma od doma do točk javnega potniškega prometa.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img