spot_img

Zelena luč za novo kolesarsko traso

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Župani sedmih slovenskih občin – Ptuja, Destrnika, Trnovske vasi, Svete Trojice v Slovenskih goricah, Lenarta, Svete Ane in Občine Šentilj so danes v Lenartu podpisali predlog za umestitev nove trase državne kolesarske povezave Trate – Lenart – Ptuj.

Predvidena je gradnja dodatnih 40 kilometrov kolesarskih stez, od tega pa jih je kar nekaj že zgrajenih. Načrtovana gradnja kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti je pomembna pridobitev za številne občine. Celovito urejanje kolesarske infrastrukture je pomembno za izboljšanje mobilnosti, kakovosti bivanja in razvoj turizma.

Projekt pozdravlja tudi župan občine Destrnik, ki si želi še več takšnih razvojnih projektov. S stezo se vzpostavlja možnost varnega prometa s kolesom od doma do delovnega mesta, šole, javnih in poslovnih subjektov v mestnih središčih Lenartu, Ptuju in Mariboru oziroma od doma do točk javnega potniškega prometa.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img