Združeni za pridobivanje sredstev za oskrbo starostnikov

0
140

 

Domovi za dolgotrajno oskrbo starejših postajajo redka dobrina. V Sloveniji imamo v javni mreži 102 izvajalca – od tega 59 javnih zavodov in 43 koncesionarjev. Domove za starejše ima samo 77 velikih občin, ki imajo nad 8.700 prebivalcev. Manjše občine te možnosti nimajo in tudi takšne investicije si težje privoščijo, zato se vključujejo v pogodbeno združenje, Konzorcij 17, ki v imenu občin članic nastopa na razpisih za pridobitev nepovratnih sredstev, sredstev skladov in drugih sredstev za podporo programov dolgotrajne oskrbe.

V naslednjih petih letih mreža programov

Kot je za Štajerski tednik poudaril župan občine Destrnik Franc Pukšič bodo v okviru projekta v naslednjih petih letih v lokalni skupnosti vzpostavili mrežo programov in storitev za starostnike in invalidne osebe, ki so odvisni od dolgotrajne oskrbe, obenem pa tudi strokovno podporo za pripravo dokumentacije in prijavo za pridobitev finančnih sredstev iz različnih virov.

Kot veli pogodba vsaka članica imenuje projektno skupino, ki naredi analizo potreb in zmožnosti glede razvoja dolgotrajne oskrbe starostnikov v občini ter opazuje izvajanje vseh aktivnosti, povezanih z realizacijo projekta na nivoju lokalne skupnosti. Vsaka članica je dolžna zagotoviti komunalno opremljeno zemljišče (z OPPN) ali primeren objekt, namenjen dolgotrajni oskrbi starejših

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here