Zdravstveni dom v Slovenskih Konjicah z novim prizidkom nudi boljšo oskrbo

0
1109

Zdravstveni dom v Slovenskih Konjicah je z uradnim odprtjem večji za skoraj tisoč kvadratnih metrov dodatnih površin. Ob prizidku so poskrbeli še za zunanjo ureditev in dodatne parkirne prostore, investicija pa je bila skupaj vredna 1,65 milijona evrov, pri čemer je milijon evrov prispevalo ministrstvo za zdravje.

Zdravstveni dom s prizidkom dobiva dodatne prostore za splošne in specialistične ambulante. Splošne bodo tri, poleg tega pa bodo na voljo še prostori za fizioterapijo s telovadnico in ginekologinjo ter pomožni prostori. Skupaj vsi merijo 900 m². Obenem so bili obnovljeni tudi prostori nujne medicinske pomoči, ki bodo po novem imeli svoj vhod in tudi prostor za izolacijo, ki ga doslej ni bilo.

Vrednost investicije je bila 1.650.000 evrov, izvajalec gradbenih del je bil GES d.o.o. Celje. Pogodbo so občine Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče in javni zavod ZD Slovenske Konjice podpisali sredi januarja lani, maja 2020 pa so se začela prva dela.

Prizidek ima 933 kvadratnih metrov neto površin, kjer so svoje prostore dobili fizioterapija, ginekološka ambulanta, splošne ambulante družinske medicine, referenčne ambulante, tam so tudi tehnični prostori, telovadnica in garderobe. Investicija bo pozitivno vplivala tako na dostop zdravstvenih storitev, kakor tudi izboljšala delo zaposlenih.

Občina Slovenske konjice pa je poleg ene najpomembnejših investicij, sanacije zdravstvenega doma izvedle praktično vse zastavljene cilje letošnjega leta. Poudarek pa je med drugim tudi na zagotavljanju učinkovite cestne infrastrukture.

Občinske svetnike občine Slovenske konjice ob koncu decembra čaka še drugo branje proračuna za leto 2022, ki bo nekoliko nižji od prejšnjih let. Kljub temu pa vsebuje številne projekte, ki bodo pozitivno vplivale tako na kvaliteto življenja občanov v središču Slovenskih konjic, kakor tudi ostalih krajevnih skupnostih v občini.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here