ZD Adolfa Drolca na robu zmogljivosti

Zaradi povečanega števila zaposlenih, pozitivnih na COVID-19 in posledično njihove odsotnosti, kakor tudi odsotnosti zaposlenih, ki so v karanteni zaradi stika z okuženimi, se v zdravstvenem domu Adolfa Drolca srečujejo z vedno večjimi kadrovskimi težavami. Po zadnjih podatkih je odsotnih 131 zaposlenih, med njimi kar 10 družinskih zdravnikov in 25 medicinskih sester, ki delajo v ambulantah organizacijske enote Splošno zdravstveno varstvo.

Kljub zaostrenim razmeram delo mora potekati nemoteno

Zavod mora zagotavljati neodložljive zdravstvene obravnave in izvajanje zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta, kar pomeni, da morajo dejavnosti in obravnave na področju primarnega zdravstvenega varstva, potekati nemoteno in neprekinjeno. Ob vseh rednih dejavnosti morajo vsakodnevno zagotavljati kader na triažnih točkah ob vhodih v zdravstvene postaje na 47 lokacijah zavoda.

Prav tako morajo še dodatno vsakodnevno zagotavljati kader (dnevno 10 zaposlenih) za izvajanje dela na vstopnih točkah za testiranje na COVID-19. Vse našteto zagotavljamo tudi z delom preko polnega delovnega časa, torej z dodatnimi obremenitvami zaposlenih v zavodu.

Zapiranje nekaterih ambulant

Zaradi vsega tega bodo primorani nekatere ambulante začasno zapirati, za paciente pa bo ustrezno poskrbljeno na drugih delujočih lokacijah. Iz tega razloga pozivajo paciente, da na spletni strani zavoda redno spremljajo obvestila o delujočih ambulantah in delovnem času ambulant ter da se držijo vseh preventivnih ukrepov za zaustavitev prenosa okužbe z virusom Covid-19.

Glede na zadnje podatke o številu okuženih na območju mariborske regije, ki so v tem trenutku najvišji v državi pozivajo vse občane Mestne občine Maribor in sosednjih občin, da nujno upoštevajo vse priporočane ukrepe pri preprečevanju možnosti prenosa okužb z virusom Covid -19, saj jim brez pomoči občanov žal ne bo uspelo zaustaviti naraščanja števila okužb.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj