spot_img

Zaživel nov center s knjižnico

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Radencih pa so danes odprli medgeneracijski center s knjižnico. V okviru projekta so uredili dva prostora na 115 kvadratnih metrih, kjer bodo poleg 6000 enot knjižnjičnega gradiva tudi nove vsebine – od lutkovnega abonmaja, koncertov in likovnih razstav do vseživljenjskega učenja in družabnih iger.

Ena ključnih pomanjkljivosti občine Radenci na družbeno/socialnem področju življenja je ravno ta, da nima centra za medgeneracijsko druženje na področju kulture in povečevanja solidarnosti. Krajevna knjižnica tako predstavlja kamen za delovanje centra Radenci, saj bodo materiale za vsebine črpali iz knjižnjičnega gradiva.

S projektom so tako odpravili eno ključnih pomanjkljivosti občine na družabno-socialnem področju, sj niso imeli centra za druženje in povečanje solidarnosti.

Projekt, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in države, je vreden 38.300 evrov, pri tem pa so morali na občini Radenci morali zagotoviti skoraj 15 tisoč evrov.

Projekt so realizirali tudi s pomočjo občinskega sveta, ki je podal soglasje k realizaciji zastavljenega projekta.
Med novimi vsebinami v centru so že predvideli 5 lutkovnih predstav, dobrodelni koncert v decembru, dve likovni razstavi, kot tudi program vseživljenjskega učenja Pogled skozi okno in Babica pripoveduje pravljico.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img