spot_img

Zaživel je medgeneracijski urbani park

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Podlehniku so zaključili z ureditvijo medgeneracijskega urbanega parka pri tamkajšnji osnovni šoli, ki bo služil igri, druženju in rekreaciji za različne generacije. Z a dobrih 70.000 evrov vredno naložbo so preko razpisa Lokalne akcijske skupine Haloze uspeli priti tudi do skoraj 50.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev.

V občini Podlehnik so zaključili z projektom Medgeneracijskega urbanega parka, katerega osnovni namen je vzpostavitev območja za igro, druženje in rekreacijo za različne generacije. Operacija bo doprinesla tudi pri razvoju turizma, saj bo park javno dostopen in ga bodo lahko poleg občanov uporabljali tudi turisti, ki v kraju prenočujejo ali pa mimoidoči pohodniki, kolesarji.

Občina je v okviru naložbe medgeneracijskega parka uredila tudi športno igrišče Osnovne šole, na njem pa zagotovila tudi sodobno plezalno steno. Gre za interaktivno plezalno steno, ki jo lahko posamezniki uporabljajo preko specifične aplikacije preko pametnega telefona ali ostalih telekomunikacijskih naprav. Za projekt je občina pridobila sofinancerska sredstva s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu naložbe pa so sanirali tudi bližnje avtobusno postajališče.

Medgeneracijski urbani park bo tako ponujal uporabnikom aktivno preživljanje časa na prostem, jih motiviral k rekreaciji in druženju ter omogočal izmenjavo znanj in izkušenj med različnimi generacijami.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img