spot_img

Zavidljiva raven cestne infrastrukture v Poljčanah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Poljčane velja sicer za sorazmerno majhno občino, a je kljub temu izvedla že veliko različnih investicij. Ena izmed finančno bolj obremenljivih je bila izgradnja podvoza pod železniško progo med Poljčanami in Slovensko Bistrico, ki je sprostila prometne tokove v središču kraja. Za cestno infrastrukturo letno namenjajo približno enako višino sredstev, pri čemer se obseg proračuna razlikuje od let do leta.

Letošnji proračun občine Poljčane je izrazito investicijsko naravnan. Po besedah župana Stanislava Kovačiča se zavedajo, da so sredstva omejena, veseli pa ga  da je sodelovanje z občinskim svetom  učinkoviteje, kot v prejšnjih letih.

Vsako leto so zavezani k sanaciji oz, izgradnji novih občinskih cest, letos za to namenjajo približno enako denarja kot v minulem obdobju.

Eden izmed pomembnejših investicij na področju cestne infrastrukture so že izpeljali in sicer podvoz pod železniško progo med Poljčanami in Slovensko Bistrico, ki že sedaj rezultira številne pozitivne oz. multiplikativne učinke.

Po zagotovilih župana je bilo ključno tudi strateško odkupovanje zemljišč in dobro pripravljena projektna dokumentacija. Slednji sta verjetno ključni potezi pri odločitvi pristojnega ministrstva za sofinanciranje projekta.

Financer je bila sicer država, a je občina Poljčane poskrbela za vso ostalo nujno potrebno dokumentacijo, pridobivanja služnostih pravic, umeščanja v prostor do sprejetja OPPN-ja. Ob tem pa že razmišljajo o ureditvi problematike ostalih nivojskih križanj po celotni občini.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img