spot_img

Zaskrbljenost zaradi visokih položnic za ogrevanje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Številni Mariborčani se že na samem začetku kurilne sezone soočajo z astronomskimi položnicami za ogrevanje, pred njimi pa so vsaj še štiri zelo hladni meseci. Mnoga gospodinjstva so se zato znašla v hudi stiski in s strahom pričakujejo položnice za ogrevanje. Mariborski socialni demokrati so zato na mariborskega župana Sašo Arsenoviča naslovili pobudo, da Mestna občina Maribor takoj sprejme ukrepe za zajezitev cen ogrevanja v Mariboru.

Odjemalci daljinskega ogrevanja, ki ga zagotavlja Energetika Maribora na začetku letošnje kurilne sezone prejemajo precej višje položnice kot lansko leto. Od novembra lani se je namreč daljinsko ogrevanje podražilo za več kot 120 odstotkov, s tem pa odjemalci v Mariboru plačujejo najvišjo ceno ogrevanja v državi. Socialni demokrati Maribor zato pozivajo k ukrepom, s katerimi bi bilo mogoče zajeziti divjo rast cen.

Že oktobrske položnice naj bi nakazale trend nerazumnega višanja cen ogrevanja, zaradi česar občani s strahom pričakujejo, kaj bodo prinesli prihodnji, še hladnejši meseci. Vsak nov mesec odjemalce Energetike peha v hujšo stisko in načenja večinoma že zelo izčrpane družinske proračune, zato mariborski Socialni demokrati pričakujejo, da bo Mestna občina Maribor ukrepala v najkrajšem možnem času.

Nebrzdana rast cen energentov je pred podobne izzive postavila ves svet. Čeprav velja prepričanje, da se bodo cene energentov vendarle ustalile, pa čakanje, da se bo to zgodilo, ni prava rešitev. Ena izmed možnih rešitev o kateri se govori tudi v Sloveniji, je uvajanje takoimenovanih energetskih vavčerjev za najbolj ranljive skupine.

“Leta 2021 ne moremo odpustiti, da v Mariboru, ki ima ambicijo, da se prebije med najboljše, en del prebivastva ostane na mrzlem,” so svoj poziv Arsenoviču sklenili Socialni demokrati.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img