Za obvladovanje širjenja okužbe je pomembna tudi pravočasna in odgovorna izolacija ljudi. Seveda pa v prvi meri upoštevanje osnovnih ukrepov, na kar je pred dnevi opozoril tudi poveljnik štaba civilne zaščite Slovenska Bistrica. Podatki, ki kažejo število okužb v t.i. drugem valu epidemije pa kažejo na več žarišč znotraj občine.

Ob tem dodaja, da po podatkih policije, ne zaznavajo večjih kršitev na terenu. Tako ni zaznanega prepovedanega zbiranja v nočnih urah, zato v štabu civilne zaščite predvidevajo, da se okužbe pojavljajo med zaposlenimi v tistih dejavnostih, ki v tem trenutku še delujejo.

Občina dodatnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe ni sprejela, so pa s priporočili tako v prvem kot tudi v drugem valu opozarjali na nujnost spoštovanja ukrepov.
Tako v prvem kot tudi sedaj v drugem valu epidemije so za pomoč pri raznim opravilih prosili prostovoljce.

Da se bo krivulja okuženosti tudi v občini Slovenska Bistrica v prihodnjih dneh obrnila navzdol pa bo veliko moral narediti vsak posameznik. Z okužbami med zaposlenimi pa so se srečali tudi Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica, vendar to večinoma še ne vpliva na njihovo delovanje. Zato trenutno delujejo vse ambulante, razen preventivne dejavnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj