spot_img

Zaradi suše bo krma za živino slaba

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Zaradi mile zime in močnejšega vetra je v naravi opazno veliko pomanjkanje padavin. Posledice so najbolj vidne na travinju, ki je zaradi plitvih korenin še posebej občutljivo.Strokovnjaki pravijo, da ni ogrožen zgolj pridelek koruze, žit in drugih poljščin, pač pa je vprašljiva tudi košnja trave, tako da bi živali ostale brez hrane. V času ko poseben pomen pripisujejo samooskrbi bi takšne razmere lahko pomembno vplivale tudi na cene pridelanih živil in jo dodatno podražile.

Slabša tla si bodo opomogla, boljša tla pa najbrž ne 

A kot je povedal kmetijski svetovalec Anton Zavodnik, je vse odvisno od tal rasti, saj si bodo tisti na slabših tleh po njegovo najbrž še opomogli, večje težave pa so s tistimi na boljših zemljiščih. Kot je pojasnil je travinje na slabših tleh, ki je praviloma tudi slabše gnojeno, je močno zastalo v rasti, vendar bo normalno raslo, če bo v drugi polovici aprila vsaj nekaj padavin. Od travinja, ki raste na boljši zemlji, pa kmetje pričakujejo dovolj in kakovostno krmo, zato je praviloma tudi bolje pognojeno. Tam je rast bujnejša, vendar še vedno zelo počasna, saj je vpliv suše močno opazen.

Če obilnejšega dežja v prihodnjih dneh ne bo, bo pridelek poljščin bistveno slabši kot pretekla leta. Škoda je na pšenici že vidna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img