Na epidemijo pa so se morali prilagoditi tudi delavci javnih služb, ki so nujne za nemoteno delovanje mariborskega mestnega servisa. V Mariborski Energetiki 12 delavcev zagotavlja krizni štab v primeru okvar ali izpada toplotne energije. Ker gre za ogrožen kader, ki mora svojo dejavnost izvajati nemoteno, so jih za časa kriznih razmer preselili v prostore energetike Maribor na Jadranski. Tam izmenično 3 ekipe po 4 delavce spijo, jedo in delajo.

V Energetiki Maribor so se morali prilagoditi zaostrenim epidemiološkim razmeram. Tako so pred dvema mescema sprejeli najvišjo stopnjo ukrepov, ki spreminja delovni proces.

Posledično si želijo, da bi se ta kritičen kader lahko čimprej cepil, zato so že v sodelovanju z lokalnimi oblastmi podali pobudo.

Sicer pa letos načrtujejo številne investicije, prioritetne pa so naložbe daljinskega ogrevanja v Gregorčičevi ulici in priključitve objekta Mestne občine Maribor in Umetnostne galerije.

Med drugim načrtujejo tudi postavitev največje visokotemperaturne črpalke v Sloveniji, ki bi zajemala energetski in vodni potencial reke Drave.

Vzpostavili bodo tudi večjo sončno elektrarno na objektih Energetike in njihovih parkiriščih. Vrednost naložbe pa je ocenjena na 200.000 evrov.

S petkom pa bo 16 od 60-ih zaposlenih v javnem podjetju Energetika prerazporejenih na Javni holding Maribor. Tja bodo prenesli službe s področja financ, računovodstva, nabave in informatike.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj